MEIDÄN TARINA

Wiilubiken syntyi, kun Wood Innovations Finland Oy:n perustaja, Ilari päätti polttopuita pilkkoessaan kehittää puun arvoketjua pidemmälle. Aktiivisena harrastelijapyöräilijänä hänelle tuli ajatus puun hyödyntämisestä polkupyörän runkomateriaalina. Siinä yhdistyisi puun jalostusasteen parantaminen ja polkupyöräily mieluisana ja ympäristöystävällisenä liikkumisen muotona.

Wood Innovations Finland Oy perustettiin puurunkoisen polkupyörän tuotekehittelyä ja tuotteistamista varten alkuvuodesta 2015. Ilari hankki yhtiökumppaneiksi eri alan osaajia auttamaan pyörän ja yrityksen kehittämisessä. Saimme myös Leader Karhuseudulta EU-rahoitusta, joka mahdollisti puupyörän prototyyppien kehittämisen, testaamisen ja tuotteistamisen.

Wood Innovations Finland Oy:n ensimmäinen tuote, Wiilubike lanseerattiin kesäkuussa 2017 Bioaika –tapahtumakiertueen starttitapahtuman yhteydessä Helsingissä. Wiilubike kiersi suomea Bioaika tapahtuman mukana koko syksyn. Wiilubike on ollut esillä Habitare –messuilla, Erämessuilla ja VTT:n järjestämissä tapahtumissa Helsinki Fashion Week:llä ja Helsinki Design Week:llä 2018.

Lue lisää uutisia täältä.

tehdas

Wiilubiken prototyyppi ja tuotekehitystiimi vuonna 2017.

YHTEIS­TYÖTAHOT

Hyödynnämme parasta suomalaista puualan osaamista tuotteidemme kehittämisessä. Koskinen Oy auttaa meitä viilu- ja vaneriasiantuntemuksellaan ja toimittaa raaka-aineen pyöriemme runkoihin. LK-Taivute valmistaa pitkäaikaisella viilupuristeosaamisellaan ja modernilla laitekannallaan viimeistellyt ja mittatarkat puuosat lopulliseen muotoonsa. Yhteistyöllä haluamme nostaa kansainvälisesti esille suomalaisen metsän ja metsäteollisuuden arvoa.

Polkupyörän osien ja kokoonpanon kanssa saamme apua Salon Polkupyörätehtaalta, jonka tuki pyörään liittyvien osien valmistuttamisessa ja pyörien kokoonpanon suunnittelussa on tärkeää. Näiden lisäksi yhteistyökumppanimme voimansiirron osalta on laadukas ja tunnettu Gates –hihnavedollaan ja viimeisen silauksen laatua tuo Englantilainen Brooks nahkasatuloineen ja tuppeineen.

  • Salon polkupyoratehdas
  • Maaseuturahasto EU
  • LeaderKarhuseutu
  • LeaderEU
  • koskisenOy
  • Bioaika

YHTEISTYÖ­KUMPPANIKSI?

OTA YHTEYTTÄ